Ekibimiz

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Neonatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi

ÖZGEÇMİŞ

1963 yılında Konya’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1987 yılında mezun oldu. Gazi Üniversitesinde 1993 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlığını, 1998 yılında Neonatolojiyandal uzmanlığını tamamladı. Gazi Üniversitesinde 2002 yılında yardımcı doçent, 2004 yılında doçent, 2010 yılında profesor oldu. 2001 yılında Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Brigham and Women Hospital’da misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

Yedi araştırma ödülü, 8 proje yürütücülüğü olan Canan TÜRKYILMAZ’ın bir İngilizce, 12 Türkçe kitap bölüm yazarlığı, 57 uluslararası, 48 ulusal yayını, 150’i aşkın kongre bildirisi bulunmaktadır.

Çeşitli kongre ve toplantılarda çoğunluğu prematüre beslenmesi, anne sütü ve emzirme ilişkili 35 davetli konuşma yapan Canan Türkyılmaz,  T.C. Sağlık Bakanlığının başlıca “Anne Sütünü Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler", Emzirmede anneden anneye destek olmak üzere 12 üst kurulunda da görev almaktadır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlık ve Yenidoğan Yan dal tezlerinde danışman öğretim üyeliği yapmaktadır.

Mesleki dernek üyelikleri, müfredat kurullarında ve farklı tıp eğitimi konularında idari görevleri de bulunan olan Canan TÜRKYILMAZ ‘ın ilgi alanları riskli yenidoğanlar, prematürite ve sorunları, hiperbilirubinemi, prematüre beslenmesi, anne sütü ve emzirmedir.

Evli ve iki çocuk annesi olan Canan TÜRKYILMAZ halen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalında profesor olarak ve Emzirme Destek Merkezi Relaktasyon Ünitesi sorumlusu olarak görev yapmaktadır.

Adres : Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi-Yenidoğan Bilim Dalı   Beşevler - Ankara

Telefon : 0312 2026019

e-posta : canant@gazi.edu.tr  - drcananturkyilmaz@gmail.com

Telefon : 202 65 74 | Web

Hemşire Nihal ÖZKAN

ÖZGEÇMİŞ

1975 yılında Manisa/Salihli’de dünyaya geldim. Gazi üniversitesi  Hemşirelik Yüksek Okulundan mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulunda lisans eğitimimi tamamladım.  1997 yılında  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışmaya başladım. 18 yıl Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde  görev yaptıktan sonra 2014 yılında Türkiye ‘de ilk kez  Gazi Üniversitesinde açılan Emzirme Destek ve Relaktasyon Ünitesinde çalışmaya başladım. Halen aynı yerde görev yapmaktayım ve hastanemiz bünyesinde kurulan Bebek Dostu Hastane Komitesi’nde görev almaktayım.

SERTİFİKALAR:

1. TC Sağlık Bakanlığı Anne Sütü İle Beslenmede Danışmanlık Sertifikası
  2. Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikası
  3. Anne Sütü Ve Emzirme Eğitici Eğitimi Sertifikası
  4. İleri Emzirme Danışmanlığı Becerileri Eğitimi

DAVETLİ KONUŞMACI:

1. Yenidoğanda Yoğun Bakım , KIRIKKALE  (yenidoğanda ilaç uygulamaları)
  2. Yenidoğan Hemşireliği Sempozyumu , KAYSERİ  (yenidoğanda ilaç uygulamaları)
  3. Zekai Tahir Burak Yenidoğan Günleri , ANKARA  (yenidoğanda ilaç uygulamaları)
  4. Yenidoğan Hemşireliği Sempozyumu , MALATYA  (yenidoğanda ilaç uygulamaları)
  5. Yenidoğan Hemşireliği Sempozyumu , İSTANBUL  (yenidoğanda ilaç uygulamaları)
  6. Yenidoğan Hemşireliği sempozyumu, ZONGULDAK  (yenidoğanda ilaç uygulamaları)
  7. Yenidoğan Hemşireliği sempozyumu, ELAZIĞ  (Yenidoğan Yoğun Bakımda Anne Sütü)
  8. Ulusal Neonatoloji Kongresi ,ANTALYA  (Yenidoğan Yoğun Bakımda Anne Sütü)

GÖREVLİ OLDUĞUM KURSLAR :

1. Relaktasyon Kursu ,Uluslararası Emzirme Gerçeği kongresi-2019
  2. Anne Sütü Ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimi, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ,
  3. Temas Derneği Anne Sütü Ve Emzirme Danışmanlığı Eğitimcisi

TÜRKÇE KİTAP:

1. Yenidoğanda İlaç Uygulamaları El Kitabı , 2010, 1. Basım, ISBN No:978-605-61421-0-9
  2. Yenidoğanda  İlaç Uygulamaları El kitabı , 2011, Güncellenmiş 2.Basım

ÇALIŞMALAR:

1. Türkiye De Bir İlk: Evlat Edindiği Bebeği Emzirmek İsteyen 41 Annede İndüklenmiş Laktasyon Deneyimi, 26. Ulusal Neonatoloji Kongresi  2018-Kıbrıs  (Poster Bildiri)
  2. Güçlendirici, Protein Supplement Ve D Vitamini Eklemenin, Prematüre Anne Sütü Makro Besin, Dansite Ve Total Solüt Değerlerine Etkisi, 27. Ulusal Neonatoloji Kongresi  2019-Antalya  (Poster Bildiri)
  3. Factors Influencıng Formula Supplementatıon In Breastfed Infants  In Turkey’s Fırst Relactatıon Unıt Between Three Tıme Perıods, 1.Uluslararası Emzirme Kongresi  2019 – Ankara (Sözel Bildiri)

ÖDÜLLER :

1. Poster Sözel Bildiri Birincilik Ödülü -2016, 24. Ulusal Neonatoloji Kongresi

Türkiye’de Bir İlk : Relaktasyon Merkezi Deneyimi

1. Hemşire Sözel Bildiri Birincilik Ödülü-2018, 26. Ulusal Neonatoloji Kongresi

Anne sütü formül mama savaşında “relaktasyon’’ etkin bir silah olabilir mi?

1. Türk Neonatoloji Derneği Mustela İşbirliği Ebe ve Hemşire Araştırma Bursu-2019

Doğurmamış, bebek evlat edinmiş sütü gelen kadınların anne sütü besin içeriklerinin doğum yapmış kadınların anne sütü içeriği ile karşılaştırılması

Telefon : 2027350

e-posta : nihalkarahanozkan@gmail.com